top of page

20 dagen Madagascar Highlights vanaf 2594 PP*

Deze 20-daagse reis neemt je mee van de hoofdstad Antananarivo naar het Zuid-Westen van het land. Behalve dat je enkele hoogtepunten ziet, kom je ook op plaatsen die minder bekend zijn. In deze reis kom je langs Isalo National Park, Ambalavao en heb je twee rustdagen aan het strand. 

* Prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen inclusief ontbijt en een auto met chauffeur. 

My Story

This is your About page. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what you do and what your site has to offer. Your users are genuinely interested in learning more about you, so don’t be afraid to share personal anecdotes to create a more friendly quality.

Every website has a story, and your visitors want to hear yours. This space is a great opportunity to provide any personal details you want to share with your followers. Include interesting anecdotes and facts to keep readers engaged.

 

Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know. If you’re a business, talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery or video for even more engagement.

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

GOPR4616.jpg

Reisplanning

reisbescrijving

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Een chauffeur haalt je op van het vliegveld en brengt je naar de accommodatie. 

Dag 2: Reis naar Antsirabe

In ongeveer 4 uur rij je naar het hart van de hooglanden. Dit is de stad van de Pousse-Pousse, gekleurde wagentjes die meestal op fietsen worden voortgetrokken. 

Dag 3: Bezoek Antsirabe

Met een gids bezoek je de lokale markt om producten te kopen die je  gebruikt om een traditioneel gerecht zoals Ravitoto mee te koken. Vegetarisch of Vegan opties zijn ook mogelijk. 

Dag 4: Reis naar Fianarantsoa

Verblijf in een fijne kleinschalige accommodatie van mijn vrienden Julienne en Patrick. Ze vertellen met liefde over al over hun gebruiken en gewoontes, en koken ook nog eens fantastisch!  

Dag 5: Bezoek Fianarantsoa en omgeving 

Volg een rondleiding door het platteland van Betsileo. Zie hoe rijst wordt geplant, geoogst of gewoon groeit, je bent hier echt een beetje in de middle of nowhere. 

Dag 6: Ga naar Ambalavao

Beklim de Kameleon berg, of maak een fietstocht met gids. Op woensdag of donderdag kun je de grootste zeboe-markt van het land verkennen.

Dag 7: Reis naar Ranohira

In ongeveer 5 uur reis je naar Ranohira. Je kunt hier in de middag al een kleine wandeling maken om de omgeving te verkennen, maar rust vooral een beetje uit voor de trekking door Isalo NP. 

Dag 8: Dag 1 van trekking door Isalo NP

Vertrek vroeg en begin met een wandeling door de mooie gebergtes, je komt 3 natuurlijke zwembaden tegen waar je kunt zwemmen. Je hebt alle tijd om rustig aan te wandelen en de lemuren te bewonderen. In de avond staat je tent al en de maaltijd wordt door de gidsen bereid. ​

Dag 9: Dag 2 trekking Isalo NP

Je wordt wakker van de geluiden van het bos, let op dat je brood niet door de lemuren van je bord wordt gestolen! Je wandelt weer terug naar de ingang van het park, waar je met de auto terug gaat naar je accommodatie. 

Dag 10: Reis naar Tulear

Als je op tijd vertrekt heb je in de middag nog tijd om naar Sarodrano door te rijden en hier in de grotten te zwemmen. Op zondagen kom je veel mensen uit de omgeving tegen die hier zijn om even aan de stad te ontsnappen. 

Dag 11: Fietstocht door Tulear 

Sta lekker vroeg op voor het écht warm is, en ga fietsend met een gids deze stad verkennen. Je zult zien dat het echt een meltingpot is van verschillende etnische groepen. 

Dag 12: Strandtijd in Ifaty/Mangily

Mangily ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Tulear. Een klein vissersdorpje waar je kunt zwemmen, cocktails drinken op het strand en van lokale muziek kunt genieten in de gezellige barretjes die er zijn. 

Dag 13: Strandtijd in Mangily

Je kunt er voor kiezen om te duiken, kitesurfen, zwemmen, snorkelen of gewoon lekker niksen. In dit fijne dorpje zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te vermaken. 

Dag 14: Reis naar Tsaranoro

Je gaat weer over de RN7 terug naar het Noorden. De uitzichten gaan nog lang niet vervelen. In Tsaranoro verblijf je in een vallei met een prachtig uitzicht. 

Dag 15: Verblijf in Tsaranoro

Hou je van klimmen en/of boulderen, dan is dit jouw paradijs. Je kunt ook een mooie wandeling maken waarbij je langs kleine dorpjes komt in de vallei. Het is er hoe dan ook mooi! 

Dag 16: Reis naar Ambositra

Een redelijke rit weer van ongeveer 5 uur, het wordt weer een stuk groener in deze regio. Op deze plek is houtbewerking de specialiteit, je kunt boetiekjes zien waarin de vakmannen/vrouwen hun kunstwerken laten zien. Je wordt er hebberig van!

Dag 17: Bezoek Ambositra en reis door naar Antsirabe

Je kunt er voor kiezen om zelf ook houtkunst te maken, natuurlijk onder begeleiding van een expert, een leuk souvenir. Daarna reis je door naar Antsirabe in ongeveer 2 uurtjes. 

Dag 18: Naar Lac Tritriva en Antananarivo

Het is meestal aangeraden om met de bus naar Lac Tritriva te rijden, met de fietsen op het dak. Vanaf daar kun je terug fietsen naar Antsirabe. Bij Lac Tritriva kun je ook een duik nemen in dit verfrissende water dat gek genoeg hoger staat in droog seizoen en lager staat in regenseizoen. Na dit avontuur stap je in de auto richting Antananarivo. 

Dag 19: Bezoek Antananarivo

Heerlijke stad om door heen te slenteren. Bereid jezelf voor op veel drukte en veel aandacht, maar er is zoveel te zien! Je kunt met een gids een wandeling maken, of gewoon op eigen houtje op pad. Bezoek bijvoorbeeld het Photography museum en ga lunchen in het restaurant ernaast. Het Rova Koninklijke paleis mag ook niet ongezien blijven. 

Dag 20: Vlucht terug naar huis

De laatste dag van de reis. Afhankelijk van hoe laat de vlucht is, kun je ook vandaag nog bijvoorbeeld naar de markt Analakely. Erg druk, maar terug in Nederland maak je dit soort dingen niet meer mee. Er zijn ook andere mogelijkheden als je het liever wat rustiger aan doet, bezoek bijvoorbeeld een Spa en ga lekker uit eten. 

-       Luchthaventransfers

-       Privé auto met chauffeur/gids incl. brandstof

-       Alle accommodaties zijn op basis van B&B

-       Kookles in Antsirabe

-       Rondleiding op het platteland van Betsileo

-       Entree en rondleiding in Isalo NP (inclusief lunch)

-       Toegang tot de grotten van Sarodrano

-       Begeleide fiets- of wandeltocht in Tulear

-       Rondleiding in de Tsaranoro-vallei

-       Een houtbewerkingswerkplaats in Ambositra

-       Binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo

Inclusief

Exclusief

-       Internationale vluchten

-       Niet benoemde Lunch en diners 

DJI_0848.jpg
bottom of page