top of page

14-Dagen Noord-Madagaskar

Deze avontuurlijke reis neemt je mee langs de beste plekjes van Noord-Madagascar. 

* Prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen inclusief ontbijt en een auto met chauffeur. 

My Story

This is your About page. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what you do and what your site has to offer. Your users are genuinely interested in learning more about you, so don’t be afraid to share personal anecdotes to create a more friendly quality.

Every website has a story, and your visitors want to hear yours. This space is a great opportunity to provide any personal details you want to share with your followers. Include interesting anecdotes and facts to keep readers engaged.

 

Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know. If you’re a business, talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery or video for even more engagement.

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

GOPR4616.jpg

Reisplanning

reisbescrijving

Natuur, cultuur en avontuur: 14-daagse vakantiereis in Noord-Madagaskar

 

Natuurliefhebbers opgelet! In deze uitgestippelde reis neem ik jullie mee naar het prachtige Noord-Madagaskar.

Madagaskar is een eiland vol natuurlijke wonderen en culturele schatten. In het noorden van het eiland bevindt zich een regio die veel te bieden heeft voor reizigers die zoeken naar avontuur en ontdekking. Hieronder volgt een dag-tot-dag reisroute voor een 14-daagse reis naar Noord-Madagaskar.

 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Op de eerste dag van jouw reis naar Noord-Madagaskar land je op de luchthaven van Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Je wordt opgewacht door een chauffeur. Je gaat op pad om de noordelijke regio van het land te verkennen.

 

Dag 2: Vlucht naar Diego Suarez (Malagasy naam is Antsiranana)

Op dag 2 vlieg je naar Diego Suarez, een stad in het noorden van Madagaskar. Neem de tijd om even te acclimatiseren voordat je aan je avontuurlijke reis begint.

 

Dag 3: De drie baaien van Diego Suarez

Op dag 3 maak je kennis met de natuurlijke schoonheid van de regio door een bezoek te brengen aan de drie baaien: Sakalava Bay, Dunes Bay en Pigeon Bay. Hier kun je op eigen tempo wandelen langs drie prachtige baaien en een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water.

 

Dag 4: Mer D'emeraude

Vandaag stap je op een boot die je over kraakhelder (emerald kleurig water) vaart naar een eilandje waar je heerlijk luncht met vers gevangen gegrilde vis. Dit is een perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee.

 

Dag 5: Montagne D'ambre

Op dag 5 reis je naar Montagne D'ambre, een bergketen die bekend staat om zijn prachtige regenwoud. Met wat geluk spot je nog een van de vele soorten lemuren die hier rondhangen.

 

Dag 6: Wandeling door het regenwoud

Op dag 6 maak je een wandeling door het regenwoud van Montagne D'ambre. Hier leeft kleinste kameleon ter wereld en kan jij genieten van de weelderige flora en fauna van deze omgeving in Madagascar.

 

Dag 7: Naar Ankaranana, Madagaskar

Op dag 7 maak je een lange reis met een tussenstop bij de Tsingy Rouge. Deze Roodkleurige puntige rotsen zijn eigenlijk het resultaat van erosie, maar het ziet er wel erg mooi uit. Je maakt hier een korte wandeling waarna je verder reist. 

 

Dag 8: Bezoek aan Ankaranana National Park

Op dag 8 bezoek je Ankaranana National Park, waar je kunt wandelen tussen de indrukwekkende rotsformaties en genieten van adembenemende uitzichten op de omgeving. Denk aan prachtige jungle, diepe ravijnen, grotten, stromende rivieren en nog veel meer. De ideale plek om jou hiking avontuur te beginnen.

 

Dag 9: Naar Nosy Sakatia

Op dag 9 gaan we op weg naar Nosy Sakatia, een klein eilandje voor de kust van Nosy Be. We reizen eerst over land en daarna gaan we met de boot verder naar het eiland. Eenmaal aangekomen op Nosy Sakatia merk je meteen hoe rustig het hier is. Het is de ideale plek om te genieten van de prachtige natuur en het tropische klimaat.

 

Dag 10: Zwemmen met walvishaaien in Madagaskar

De volgende dag staat in het teken van het zwemmen met walvishaaien en andere bijzondere dieren zoals de zeeschildpad. Het is een onvergetelijke ervaring om deze majestueuze dieren van dichtbij te zien. De walvishaaien zijn indrukwekkend groot, maar ook heel vreedzaam en vriendelijk.

Houd er wel rekening mee dat de walvishaaien niet het hele jaar rond hier voor de kust zwemmen. Je beste kans om ze te spotten is rond Oktober en November, maar naast walvishaaien zijn er genoeg andere dieren zoals de grote zeeschildpadden die elk seizoen aanwezig zijn.

Na het zwemmen met de walvishaaien heb je de rest van de dag om te relaxen op het strand van Nosy Sakatia. Het is hier zo kalm en mooi, het brengt je helemaal tot rust.  

 

Dag 11: Excursie naar Nosy Iranja

Op dag 11 maak  je een excursie naar Nosy Iranja. Dit eilandje ligt op ongeveer een uur varen van Nosy Sakatia. Hier vind je lange witte zandstranden en een prachtige turquoise zee. Het is de perfecte plek om te snorkelen en te genieten van de kleurrijke onderwaterwereld.

Nosy Iranja staat bekend om het eb- en vloed fenomeen waar het eiland splits in 2 kleinere eilanden, wat voor een indrukwekkend zicht maakt om te bewonderen.

 

Dag 12: Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

Na drie dagen op de eilanden is het tijd om terug te keren naar het vasteland. Je maakt een binnenlandse vlucht naar Antananarivo, waar je nog een dag hebt om deze bruisende stad te verkennen.

 

Dag 13: Bezoek aan Madagaskar ’s Koninklijk Paleis, Rova

Op dag 13 breng je een bezoek aan het Rova Koninklijk Paleis, gelegen in het hart van Antananarivo. Dit paleis was ooit het middelpunt van de Merina-dynastie en is nu een belangrijk cultureel erfgoed. Het paleis werd echter in 1995 door een brand verwoest, maar is sindsdien gerestaureerd en open voor rondleidingen waarin je mee wordt genomen in de historie van de monarchie.

 

Dag 14: Terugkeer naar huis

Na een prachtige reis neem je afscheid van al het moois wat Madagaskar je heeft laten zien en keer je terug naar huis.

 

Lijkt deze reis jouw nou wat? Neem contact op met de reisexpert Marjon, vul het contactformulier in en krijg binnen 48 uur reactie terug.

-       Luchthaventransfers

-       Privé auto met chauffeur/gids incl. brandstof

-       Alle accommodaties zijn op basis van B&B

-      (Moet nog verder worden ingevuld)

Inclusief

Exclusief

-       Internationale vluchten

-       Niet benoemde Lunch en diners 

DJI_0848.jpg
bottom of page