top of page

Voorbereiden voor Zuid-Afrika

Hoi allemaal,

Zit dan, tussen de laatste was die ik nog even snel heb gedraaid en al mijn uit de kast getrokken winterkleding; Ik ga namelijk op reis! Morgenochtend vertrek ik met een directe vlucht naar Johannesburg, Zuid-Afrika. Mijn doel is om zoveel mogelijk nieuwe plekken te ontdekken r die ik ook aan jullie kan laten zien! Samen met mijn de lokale touroperator Franck willen we gaan reizen van Johannesburg naar Durban, met daartussen een paar keer stoppen onder anderen in Pilanesberg. Hieronder staat de paklijst die ik heb gebruikt tijdens het inpakken:

ESSENTIEEL

Elektronica

Kleding en schoenen

Accessoires

De rest

Paspoort

E-Reader (lekker ruimte besparen)

Hiking/sportschoenen en kleding

Travel adapter (3-poots)

Oordopjes tegen luiden mensen/plaatsen

Negatieve Test Certificaat (digitaal)

Camera + Oplader

Zwemkleding

2 portemonnees (één voor cash en een voor pasjes)

Reisspelletjes (kan niet zonder!)

Debet kaart (werkt in Zuid-Afrika prima)

Mobiel + Oplader

Sokken en ondergoed (altijd heel veel, herkenbaar?)

Stapeltje mondmaskers (hopelijk niet nodig)

Koraal vriendelijke zonnebrand

Creditkaart (deze gebruik ik nooit in NL maar wel in het buitenland)

Laptop + Oplader

Herfstjas (het is geen Nederlandse winter)

Kleine hangslotjes (voor het huren van kluisjes)

Het liefst biologisch afbreekbare & plasticvrije cosmetica

Powerbank

Winterkleding (truien en langen broeken)

Zonnebril (hopelijk wél nodig)

Ongeveer 50$ cash, deze kan je overal altijd wisselen

De altijd praktische en onmisbare AFRITSBROEK!

(oké, grapje ;) )

Badslippers en stoffen tasjes

Paracetamol (is gewoon onhandig als je dit nodig hebt en nog moet gaan zoeken)Daarnaast waren er nog een aantal zaken die nog op mijn TO-Do list stonden:

  1. Mijn studio schoon gemaakt (lekker klein, zo gedaan). Het is zoveel fijner om in een opgeruimde plek weer thuis te komen na een lange reis

  2. 72h voor aankomst in Zuid-Afrika heb ik mij laten testen: NEGATIEF :D

  3. De Uber app gedownload om naar het Hostel te gaan vanaf het vliegveld. Verder heb je deze vaak nodig om rond te komen in een stad als je zelf geen auto hebt.

  4. Online ingecheckt, plekje aan het raam gereserveerd

  5. Mijn buurvrouw gevraagd om voor mijn planten te zorgen

  6. Reisverzekering afgesloten, toch maar voor de doorlopende reisverzekering gekozen.

Bijna vertrekken

Op Schiphol is het schijnbaar nog steeds chaos, ik zorg dat ik ongeveer 5 uur van tevoren op het vliegveld ben. Om de tijd te doden, heb ik veel podcasts gedownload en een paar goede boeken op mijn e-reader gezet. Hopelijk kom ik hier aan toe. Mijn tas is in ieder geval bijna ingepakt, hebben jullie nog tips voor wat ik nog mee moet nemen/doen voor vertrek? Laat het me weten in de comments!


Vervolg

Graag neem ik jullie mee op mijn reis om de mooiste plekken van Zuid-Afrika te laten zien. Volg mij op Instagram op Aviadi.Travels en blijf zo op de hoogte van wat je écht gezien of gedaan moet hebben in Zuid-Afrika.2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page