top of page

14-Dagen Noord-Madagaskar 

Deze avontuurlijke reis neemt je mee langs de beste plekjes van Noord-Madagascar. 

Natuurliefhebbers opgelet!

In deze uitgestippelde reis wordt je meegenomen naar het prachtige Noord-Madagaskar.

Madagaskar is een eiland vol natuurlijke wonderen en culturele schatten. In het noorden van het eiland bevindt zich een regio die veel te bieden heeft voor reizigers die zoeken naar avontuur en ontdekking.

 

Hieronder volgt een dag-tot-dag reisroute voor een 14-daagse reis naar Noord-Madagaskar.

Prijs voor 2 personen v.a. €4495 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Dag 2: Vlucht naar Diego Suarez

Dag 3: Bezoek aan drie baaien van Diego Suarez

Dag 4: Relaxen in Mer d'Emeraude Lagune

Dag 5: Avontuur in Montagne d'Ambre gebied

Dag 6: Wandelen door regenwoud van Montagne d'Ambre

Dag 7: Tussenstop bij Tsingy Rouge gebergte en door naar Ankaranana National Park

Dag 8: Bezoek Ankaranana National Park

Dag 9: Auto- en boottocht naar Nosy Sakatia

Dag 10: Eigen planning op het strand

Dag 11: Uitstapje naar Nosy Iranja 

Dag 12: Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

Dag 13: Dag in Antananarivo

Dag 14: Vlucht terug naar huis

Nosy Sakatia.JPG
Anchor 1

Lees hier hoe je dag op dag programma er uit zou kunnen zien. Uiteraard is dit een voorbeeld en wordt de reis met liefde voor jou op maat gemaakt.   

Dag 1

Aankomst in Antananarivo

Dag 2

Binnenlandse vlucht naar Diego Suarez ofwel Antsiranana

Op de eerste dag van jouw reis naar Noord-Madagaskar land je op de luchthaven van Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar. Je wordt opgewacht door een chauffeur. Vandaag heb je even tijd om te wennen aan het land. 

Met een binnenlandse vlucht van ongeveer 2 uur (zo groot is het land!), vlieg je naar het noordelijke puntje aan de oostkant. Je kunt aan de architectuur in deze stad goed zien dat het een oude Franse kolonie was. Het is een fijn stadje om doorheen te wandelen. Neem de tijd om even te acclimatiseren voordat je aan je avontuurlijke reis begint.

Dag 3 

Bezoek de 3 baaien

Vandaag maak je kennis met de natuurlijke schoonheid van de regio door een bezoek te brengen aan de drie baaien:

Sakalava Bay, Dunes Bay en Pigeon Bay.

Wandel op je eigen tempo langs drie prachtige baaien en neem een verfrissende duik. 

Dag 4

Bezoek Mer d'Emeraude

Stap vandaag op een boot en vaar over het zoals de naam al zegt 'Emerald' kleurig water. Je vaart naar een mini eilandje waar je vers gegrilde vis voor lunch krijgt en snorkel en zwem in dit kraakheldere water. 

Anchor 2

Dag 5

Naar Montagne D'Ambre

In ongeveer 2 uur rij je naar Montagne d'Ambre. Je kunt in de ochtend nog even door Diego wandelen, of in de middag even lekker uitrusten met het uitzicht en de geluiden van een regenwoud. 

Dag 6

Bezoek Montagne d'Ambre

Vandaag maak je een wandeling door het leefgebied van vele diersoorten. Hier leven zowel verschillende soorten maki's, als verschillende reptielen. De kleinste kameleon ter wereld leeft hier, slechts één centimeter groot! Deze kan je zelf niet zien, de gids gelukkig wel! 

Dag 7

Naar Ankaranana

Een flinke rit voor de boeg, wel een mooie! Je maakt namelijk een tussenstop bij de Tsingy Rouge. Puntige rotsen in warme roodbruine tinten zoals je het nergens anders ziet. Je reist door naar Ankaranana, waar je morgen ook puntige rotsen gaat zien, maar dan in het groot en grijs! 

Dag 8

Bezoek Ankaranana National Park

Je kijkt vandaag je ogen uit in het Ankaranana National Park. Door een stuk regenwoud loop je naar een uitzicht van allemaal punt vormige rotsen. Dit is zo onvergetelijk, wat ben je toch eigenlijk klein en wat heeft de aardbol een hoop verassingen! 

Dag 9

Naar Nosy Sakatia 

Maak een stop bij een cacao plantage. Hier zie je hoe o.a. vanille, koffie en cacao groeien op kleine schaal. Let goed op, er kunnen hier en daar prachtige kameleons verstopt zitten. 

Daarna ga je met de boot vanaf het vaste land naar Nosy Sakatia. Hier verblijf je enkele dagen, lekker met je voeten in het witte zand. De zonsondergang is onvergetelijk. 

Dag 10

Nosy Sakatia

Dag 11

Bezoek Nosy Iranja

Dag 12

Binnenlandse vlucht naar Antananarivo

Dag 13

Antananarivo

Twee eilanden die tijdens eb met elkaar zijn verbonden. Hagelwit strand, knalblauwe zee. Gegarandeerd prachtige foto's in weer een verassend mooie omgeving. 

Na je dagen op het strand, is het tijd om terug te keren naar het vasteland. Met de boot vaar je naar Nosy Be, met de auto naar het vliegveld. Daar pak je de binnenlandse vlucht naar Antananarivo, waar je nog een dag hebt om deze bruisende stad te verkennen.

Dit is de hoofdstad van Madagascar en een echt cultureel smeltkroes. Je vindt hier oude paleizen, kerken en musea die getuigen van de Franse en Malagassische invloeden. De omgeving is prachtig met schitterende heuvels en mooie uitzichten. Vergeet ook niet om lekker te eten en rond te wandelen in het bruisende centrum van de stad!

Dag 14

Terugvlucht

Vandaag wordt je naar Ivato, het vliegveld in Antananarivo gebracht. Na een prachtige reis is het tijd om je verhalen en avonturen thuis met iedereen te delen. 

Heerlijk, een ongeplande dag! Lees een boekje vanaf je handdoek of hangmat. Zwem vanaf de kust naar de zeeschildpadden of leen een kayak en peddel rustig rond in de baai. 

Montagne d'Ambre

Montagne d'Ambre

Tsingy Rouge

Tsingy Rouge

Diego Suarez Bay

Diego Suarez Bay

Nosy Sakatia

Nosy Sakatia

  • Luchthaventransfers

  • Privé auto met chauffeur/gids incl. brandstof

  • Alle accommodaties zijn op basis van B&B

  • De activiteiten benoemt in het programma.

  • Binnenlandse reizen worden ook voor jou geboekt. 

Inclusief

Exclusief

  • Internationale vluchten. TIP: je kunt ook vanaf Brussel direct naar Nosy Be vliegen. Dan ziet de reis er weer anders uit. 

  • Niet benoemde lunch en diners

  • De excursie naar Nosy Iranja kan ter plaatsen worden geboekt 

  • persoonlijke aankopen tijdens je reis

Nosy Tanikely (staat niet al in het programma).JPEG
bottom of page