top of page
Mensen in Madagascar

Madagascar

Madagascar-kaart.png

Waar ligt Madagascar?

Madagascar is een eiland aan de oostkant van Afrika. Het wordt ook wel 'het rode eiland' genoemd en is wel 14x groter dan Nederland. Het hele land zien in drie weken is geen optie. 

Je kan natuurlijk wel een hele lange reis boeken, of gewoon vaker terugkomen ;).

Vliegen kun je vaak vanaf Amsterdam via: Parijs, Addis Adeba, Nairobi of Istanbul.

Een vlucht vanaf Brussel naar Nosy Be, noord Madagascar is ook mogelijk. Dan kun je in het Noorden van Madagascar een prachtige reis maken. 

Antananarivo-Madagascar.jpg

De hoofdstad van Madagascar

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar. Hier bevindt zich ook een van de twee internationale vliegvelden. Het is een drukke stad met ongeveer 3,7 miljoen inwoners verdeeld in verschillende wijken. 

Ik ben er graag, omdat er veel te doen is hier. Er zijn enkele musea, een vogelpark en veel markten.

bergen-in-madagascar.jpg

Klimaat en beste reistijd in Madagascar

In Madagascar kennen ze twee seizoenen: zomer en winter.

  • De zomer is van mei tot en met september.

Het regent af en toe in de zomer, het is ook wel het 'regenseizoen'. Dit gebeurt meestal in de avond en ook zeker niet élke avond. Het is veel groener dan in de winter en het is warm tot heet. 

  • Winter is van oktober tot eind april. Afhankelijk van waar je bent is het dan ook een stuk kouder. Bij de kust is (rondom het hele eiland) is het dan overdag toch nog wel rond de 20 graden. In het binnenland en in de bergen is het overdag frisser en in de avond wel wat kouder. Dikke fleecetrui voor in de avond is dan wel echt nodig. 

DSC09520.jpg

Mensen in Madagascar

Zoals eerder benoemt, is Madagascar gigantisch. Om die reden kan ik enkel een kleine omschrijving maken van hoe ik het heb ervaren. De Merina is de grootste etnische  groep die vooral woont in de omgeving van Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar. Net als in vele landen hebben mensen van buiten de hoofdstad, een vrij sterke mening over mensen uit de hoofdstad. Grappig toch?

Kort door de bocht gezegd, reis je in dit land zowel een beetje door Afrika, als door Azië. In de hooglanden zijn er vooral Aziatische invloeden. Meer richting de kust Krijg je meer een Afrika gevoel.  Nogmaal, best kort door de bocht. Maar ga het vooral een keer zien! Klik hieronder om de voorbeeldreizen te bekijken. 

bottom of page