top of page

Activiteiten op Madagascar

Je vraagt je natuurlijk af, wat kan je nu eigenlijk allemaal doen in Madagascar? Welke activiteiten passen er bij mij? Is dit land wel de juiste bestemming voor mij? Op deze pagina lees je meer over wat je allemaal kunt beleven. De conclusie: Er is voor iedereen wel iets te doen, en je hoeft je hier nooit te vervelen! 

In de voorbeeldreizen kun je sommige activiteiten al terugvinden op het programma. Jouw reis wordt helemaal op maat gemaakt, neem contact met ons op en vertel ons wat je graag wilt meemaken tijdens je reis. 

Duiken en snorkelen

Voor de duikliefhebbers. Heb je al eens gedoken in Madagascar? Zo niet, zet deze activiteit maar op je lijstje! Dit eiland in de Indische Oceaan heeft een aantal van de beste duikplekken ter wereld. Van kleurrijke koralen tot prachtige zeedieren, Madagascar heeft het allemaal.

Een van de beste plekken om te duiken is Nosy Be en de eilandjes eromheen zoals Nosy Sakatia. Hier vind je kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven. Je kunt er zelfs walvishaaien spotten tussen oktober en december.

Een andere geweldige plek om te duiken of snorkelen is het eiland Sainte Marie. Dit eiland (van een eiland)  staat bekend om zijn scheepswrakken en koraaltuinen. Je kunt er zelfs duiken met bultrugwalvissen tijdens het walvissenseizoen (juli tot september).

Dus als je een duikavontuur wilt beleven, ga dan naar Madagascar. Van deze kustlijn en zee krijg je nooit genoeg. Tijdens je wateractiviteiten, hoef je niet bang te zijn voor witte haaien. Die worden ooit wel eens gezien, maar aanvallen op mensen komen eigenlijk bijna nooit voor. 

Wandelen

Hou je van wandelen? Dan is Madagascar de perfecte bestemming voor jou! Deze activiteit kun je overal in het land beoefenen. Dit eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn diverse landschappen en unieke flora en fauna. Wandelen in Madagascar is een must-do activiteit voor elke natuurliefhebber.

Er zijn tal van wandelroutes om uit te kiezen, van korte en gemakkelijke paden tot meerdaagse trektochten. 

Een bekende wandelbestemming is het Andringitra National Park, met zijn ruige bergen en watervallen. Je kunt hier trektochten maken tot wel een week lang waarin je in een tentje overnacht op onvergetelijk mooie plekken. Onderweg spot je misschien wel lemuren, kameleons en andere exotische dieren.

Geen zin in lange trektochten? Dan zijn er ook tal van kortere wandelingen om te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Tsingy de Bemaraha, een indrukwekkend rotsachtig landschap met smalle kloven en diepe ravijnen. Of maak een wandeling door het regenwoud van Ranomafana National Park, waar je met wat geluk oog in oog komt te staan met o.a. de Gouden Bamboe lemur en de Roodbuik lemur. 

Voorafgaand aan elke wandeling kun je met jouw lokale privé gids bespreken hoelang je wilt wandelen en op welk niveau. De reis is op maat gemaakt, de wandeltochten ook.

Kortom, wandelen in Madagascar is dé manier om de prachtige natuur en rijke cultuur van het land te ontdekken. Pak je rugzak en wandelschoenen (of goede sneakers) en ga op avontuur!

Wandelen in Madagascar
Eten in Madagascar

Koken en Eten

Wie houdt er niet van lekker eten en drinken? Vooral op reis wil je ook culinair kunnen genieten. We maken er een activiteit van! Zelf eten de Malagasy graag rijst, voor het ontbijt, lunch en diner. Het is wel een beetje een luxe product voor ze. In de stad eten ze wel eens een pizza bijvoorbeeld, maar dan komen ze thuis en willen ze toch ook nog een beetje rijst eten. Op het platteland eten ze vaker cassave en bonen.  

Je kunt in Antsirabe een super leuke kookworkshop doen. Samen met een lokale gids haal je op de markt (Antsenakely) de ingrediënten die je nodig hebt voor de maaltijd. Een drukke markt vol kleuren en geuren. De meeste groente en fruit komt gewoon uit de omgeving. Afhankelijk van het seizoen zie je zowel mango's als bananen of lychees in overvloed. 

Voor de workshop kies je ervoor om mét of zonder vlees te koken. Een gerecht dat je zeker gaat maken is Ravitoto, rijst (jaja) met gestampte cassaveblad. 

Tijdens de rest van de reis kun je kennismaken met vele andere lokale gerechten. Rijst gekookt in kokoswater, verse vis, fruitsappen én niet te vergeten de op smaak gemaakte rum!

Nosy Tanikely (staat niet al in het programma)_edited.jpg

Paardrijden

Madagascar staat hier niet per se om bekend, maar het is echt een activiteit om nooit te vergeten. Paarden zijn ook van origine geïmporteerd vanuit Europa en het midden-oosten en het verschillende rassen samen hebben zich nu geëvolueerd tot een uniek ras op dit eiland. 

Plekken waar je bijvoorbeeld circuits kunt rijden zijn: 

Antsirabe, hier is de ranch gekoppeld aan een sociaal project dat werk (en dus inkomsten) biedt aan mensen in de omgeving. Je kunt bij SPV-Felana ook overnachten in een zeer eenvoudige accommodatie. 

Op straat in het centrum van Antsirabe zie je ook paarden lopen. Deze paarden zien er in het algemeen best zielig uit en de rondjes zijn niet veel groter dan door de straat. 

Nosy Be: Je kunt hier grote stukken over het strand rijden en de gids slooft zich uit om mooie foto's van jou op het paard te maken (als je dat wilt). Je kunt zelf kiezen hoelang je op pad wilt.

Isalo National Park: Een bekend park waar je prachtig kunt wandelen, maar vanaf een paard ziet het uitzicht er nét weer anders uit. Deze ranch is onderdeel van een hotel Relais de La Reine, maar je kunt ook paardrijden als je ergens anders verblijft. Deze ranch biedt ook meerdaagse routes aan als je daar interesse in hebt. 

Ofwel, ook voor de paardrijd fanaten is Madagascar waar je moet zijn!

Paardrijden in Madagascar
Nosy Tanikely (staat niet al in het programma)_edited.jpg

NIKS DOEN
Lees een boek, lig aan in of aan het water, slenter doelloos door een dorpje, drink fruitsapjes (of cocktails), maak foto's. Niks doen is een optie ;)

Het is immers vakantie

bottom of page