top of page

22-dagen Westkust van Madagaskar

Deze avontuurlijke reis neemt je mee langs de zuid-westkust van Madagascar. 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Dag 2: Reis naar Antsirabe

Dag 3: Reis naar Miandrivazo

Dag 4: Reis naar het Kirindy Forest

Dag 5: Reis naar Bekopaka

Dag 6: Bezoek aan Tsingy de Bemaraha

Dag 7: Reis naar Morondava

Dag 8: Reis naar Manja

Dag 9: Reis naar Andavadoaka

Dag 10: Dagje in Andavadoaka

Dag 11: Reis naar Ambatomilo

Dag 12: Dagje in Ambatomilo

Dag 13: Reis naar Mangily

Dag 14: Dagje in Mangily

Dag 15: Reis naar Isalo NP

Dag 16: Bezoek aan Isalo NP

Dag 17: Reis naar Fianarantsoa

Dag 18: Reis naar Ranomafana

Dag 19: Bezoek Ranomafana National park

Dag 20: Naar Antsirabe

Dag 21: Naar Antananarivo

Dag 22: Terugvlucht

Uitzicht in Madagaskar

22 dagen West-Madagaskar

Natuurliefhebbers opgelet!

In deze uitgestippelde reis wordt je meegenomen naar het prachtige West-Madagaskar.

Madagaskar is een eiland vol natuurlijke wonderen en culturele schatten. In het westen van het eiland bevindt zich een regio die veel te bieden heeft voor reizigers die zoeken naar afwisselende avonturen en ontdekking.

 

Hieronder volgt een dag-tot-dag reisroute voor een 22-daagse reis naar West-Madagaskar. Natuurlijk is dit alleen een voorbeeld ter inspiratie. Alle reizen worden op maat voor jou gemaakt!

Lees hier hoe je dag op dag programma er uit zou kunnen zien. Uiteraard is dit een voorbeeld en wordt de reis met liefde voor jou op maat gemaakt.   

Dag 1

Aankomst in Antananarivo

Dag 2

Reis naar Antsirabe

Een chauffeur haalt je op van het vliegveld en brengt je naar de accommodatie. 

In ongeveer 4 uur rij je naar het hart van de hooglanden. Dit is de stad van de Pousse-Pousse, gekleurde wagentjes die meestal op fietsen worden voortgetrokken. 

Dag 3 

Reis naar Miandrivazo

Met de auto reis je door naar Miandrivazo. Een klein plaatsje richting de west kust. Het is een van de warmste steden in het land (Antsirabe is de koudste). Hier overnacht je zodat je morgen vroeg weer verder kunt reizen. 

Dag 4

Reis naar het Kirindy Forest

Het Kirindy forest is een privé reservaat. Hierin leven veel lemuren en je hebt zelfs een kans om de zeldzame en enige predator van het eiland te spotten: de Fossa. Je wandelt in de avond met een gids een stuk om de nachtdieren te zien.  

Dag 5

Naar Bekopaka

Een lange rit voor de boeg richting de Tsingy de Bemaraha. De route is een avontuur dat je alleen met een 4x4 kunt beleven. De route is bijzonder hobbelig en je steekt twee keer de rivier over met een pond. 

Dag 6

Bezoek de Tsingy de Bemaraha

Een spectaculair landschap wacht op je. Dit heb je waarschijnlijk nog nooit eerder gezien. Je kan met de gids afspreken hoelang je wilt wandelen, maar sla vooral de hangbrug niet over. Tijdens de wandeling zal de gids ook nog verschillende dieren aanwijzen zoals lemuren en verschillende soorten vogels.​

Dag 7

Reis naar Morondava

Tegen zonsondergang kom je nog langs de Avenue de Baobabs. Deze straat is de bekendste van heel Madagascar, met vele grote baobabs achter elkaar naast een zandweg. Dit levert gegarandeerd mooie foto's op! 

Dag 8

Reis naar Manja

Een lange reis waarbij je door droge landschappen reist. Het is geen makkelijke route, maar daardoor extra avontuurlijk en uniek.

Dag 9

Reis naar Andavadoaka

Vandaag maak je een oversteek met de ferry. De wederom hobbelige route brengt je naar een paradijselijk strand waar je tot rust kunt komen. 

Dag 10

Dagje in Andavadoaka

Geniet van een dag aan het strand. Het uitzicht is prachtig en de gegrilde vis is zeker vers. De Zonsondergang is gewoonweg onbeschrijfelijk.

Dag 11

Naar Ambatomilo

Dag 12

Dagje in Ambatomilo

De hele dag mooie omgeving. Het is ontzettend droog hier en het zand is mul. Je hobbelt rustig verder over de weg en stopt hier en daar voor een paar foto's. Deze ervaring neemt niemand meer van je af!

Deze dag is van jou! Je kunt hier verschillende activiteiten boeken, waaronder snorkelen of quad rijden. Een strandwandeling maken is ook altijd rustgevend. Je hoeft je niet te vervelen.

Dag 13

Naar Mangily

Je rijdt langs kleine vissersdorpjes waarbij het je moeilijk is om voor te stellen om er te wonen. Het is zo anders vergeleken met Nederland!

Mangily is ook een vissersdorpje, iets groter wel met een sfeervol soort van centrum. 

Dag 14

Dagje in Mangily

Op deze dag staat nog niks gepland. Je kunt er voor kiezen om op een ossenkar naar het 'Spiny forest' te gaan. Hier staan nog meer baobabs en andere unieke boomsoorten. Daarnaast spot je hier en daar wat salamanders en bijzondere vogels. 

Dag 15

Naar Isalo NP

Over een verharde weg reis je naar Ranohira. Stop ondertussen waar je maar wilt voor een pauze en wat foto's. Na ongeveer 4 uur rijden zie je de bergen van het Isalo National Park op je afkomen. Maak je klaar voor een spectaculaire wandeling morgen. 

Dag 16

Bezoek aan Isalo NP

Bespreek met de gids hoelang je wilt wandelen en wat je graag wilt zien. De route zal naar jouw wensen worden aangepast. Onderweg zie je verschillende lemuren, wandel je over soort maanlandschappen en beklim je bergen. Je zult het niet snel té warm krijgen, want in de natuurlijke zwembaden heb je de tijd om een duik te nemen en af te koelen. 

Dag 17

Naar Fianarantsoa

Deze plek gaat vooral om de accommodatie. Bij dit gezellige Malagassische gezin voel jij je namelijk zeker thuis. Hun huis staat in het oude en mooiste gedeelte van de stad. 

Dag 18

Naar Ranomafana

Maak in de ochtend nog een wandeling met gids door de stad Fianarantsoa. Vervolgens reis je in ongeveer 2 uur door naar Ranomafana. Rano betekent Water en Mafana betekent Warm. De plaats van de thermale baden dus. Deze kun je vandaag of morgen eventueel nog bezoeken. 

Dag 19

Bezoek Ranomafana NP

Ranomafana is een regenwoud dat bijvoorbeeld bekend staat om de goude bamboelemur. Daarnaast zijn er nog vele anderen lemuren te zien, net als kameleons, slangen, gecko's, vogels en natuurlijk bijzondere bomen, bloemen en planten. 

Dag 20

Naar Antsirabe

Op naar het stadsleven. Antsirabe is een kleine en kleurrijke stad met ongeveer 400 duizend inwoners. Deze wonen gespreid over een groot vlak. Echt hoogbouw is hier namelijk (nog) niet. Door deze stad kun je rustig lopen en zoek vooral een van de leuke restaurantjes uit voor je diner. 

Dag 21

Naar Antananarivo

In de ochtend bezoek je nog Lac Tritriva. Bij dit bijzondere meer krijg je een rondleiding en hoor je verhalen over deze plek. Als het warm genoeg is, kun je er zelfs even zwemmen. Hierna reis je in ongeveer 4uur door naar de hoofdstad van het land. 

Dag 22

Vlucht naar huis

Tijd om je spullen weer te pakken en afscheid te nemen van dit unieke eiland. Jij bent er nu in ieder geval geweest en kunt de meest fantastische verhalen delen met iedereen die het maar wilt horen! 

Baobabs

Baobabs

Tsingy de Bemaraha

Tsingy de Bemaraha

Locals op een zebu

Locals op een zebu

  • Luchthaventransfer

  • Privé auto met chauffeur/gids incl. brandstof

  • Alle accommodaties zijn op basis van B&B

  • Activiteiten die benoemt zijn in het programma

  • Bootoversteken die op de route liggen. 

Inclusief

Exclusief

  • Internationale vluchten

  • Niet benoemde lunch en diners

  • reisverzekeringen 

Mensen in Madagaskar
bottom of page