top of page

7 Redenen om Madagascar te bezoeken

Bijgewerkt op: 28 mei 2023

‘Wat maakt Madagaskar nou zo bijzonder?’ Is een van de vragen die ik begin januari op de vakantiebeurs vaak kreeg. Deze 7 redenen zijn makkelijk te bedenken, zelfs meer als het nodig is! Ik hou van Madagaskar en wil mijn liefde voor dit land graag met jullie delen. Na het lezen van dit stuk, willen jullie zeker weten ook een keer die kant op.


1. Cultuur: Er zijn zoveel verschillende rituelen en gebruiken die zij nog hebben die ik nergens anders heb gezien. De eerste slok van een fles rum wordt vaak op de grond gegoten, of tegen een boom. Die is namelijk voor hun voorouders. Dit is toch prachtig? Niet met je vinger naar iemand wijzen of naar bepaalde heiligen plekken of bomen, is ook een bekende gewoonte daar. Uit respect buig je dan je wijsvinger, of wijs je met je hele hand. Dit soort weetjes en nog veel meer kom je te weten zodra je met inwoners in gesprek bent. Nog een voordeel van reizen met een gids: hij kan je hierover ook alles vertellen, of brengt je met gemak in contact met anderen. Ervaringen met mensen op reis (andere reizigers, of inwoners) maken de reis altijd éxtra bijzonder en onvergetelijk.

2. Vriendelijke mensen: Ik heb me altijd zo welkom gevoeld hier! Er hangt een fijne sfeer en je voelt je veilig. Een groot deel van de bevolking heeft financiële armoede, en leeft vooral van wat ze groeien op hun stukje land of wat ze vangen in de zee. Scholing en gezondheidszorg is lang niet voor iedereen toegankelijk. Ondanks de soms lastige leefomstandigheden, blijven ze vriendelijk en op een positieve manier nieuwsgierig naar reizigers. Je zult ongetwijfeld het woord 'Vazaha' horen, dat 'reiziger' betekent. Lachen is hierop een fijne reactie die altijd wordt gewaardeerd.

3. Unieke flora en fauna: Ongeveer 80% van de flora en fauna is uniek en kun je dus nergens anders zien op de wereld dan in Madagaskar. Denk bijvoorbeeld aan de Panter Kameleon, die echt in de meest bijzondere kleuren te vinden zijn. De luidruchtige Indri Indri lemur die te zien en te horen is in het oosten van het land, in het Andasibe National Park is echt onmisbaar. Ook heeft Madagascar 6 soorten baobabs die alleen hier groeien, vergeleken met 1 soort op het vaste land van Afrika.


4. De landschappen: Madagaskar is vol met verbluffende landschappen, van de weelderige regenwouden aan de oostkust tot de droge woestijnen aan de westkust. Het eiland heeft bergen die de hemel raken, heldere meren en fantastische stranden. Of je nu op zoek bent naar adembenemende uitzichten of een straat met baobabs, Madagaskar heeft het allemaal.

5. Avontuur: Reis je graag buiten de gebaande paden? Madagascar is het paradijs voor avonturiers met een breed scala aan activiteiten zoals surfen, paardrijden, kamperen en nog veel meer. Bezoek de bijzondere nationale parken en kijk je ogen uit op de lokale markten. Of je nu een ervaren avonturier bent, of liever ook wat comfort, alles is hier mogelijk en we helpen je graag.

6. Het klimaat: Elke periode heeft zo zijn charme en met het subtropische klimaat is het bijna altijd een aangename temperatuur. In het hoogland zal het altijd wat frisser zijn dan aan de kust en aan de oostkust zal het altijd iets vochtiger zijn dan op de rest van het eiland. December is de warmste maand, juli de koudste. In het hoogland is het in de winter overdag zonnig en rond de 18 graden. Aan de kust is het dan rond de 25 graden. in de zomer is het dus overal nog een slag warmer. Heerlijk toch!


7. Het eten en drinken: Franse, Chinese, Indiaas en lokale combinaties worden gemaakt. Bijvoorbeeld een croissantje (of rijst met bonen, lekker lokaal) voor het ontbijt, rijst met garnalen voor lunch en zebusteak met friet voor diner. Vegetarische opties zijn er ook, dan heb je keuze uit veel soorten bonen. Bijna alle groente en fruit komt uit het land zelf, meestal biologisch. Ontelbaar veel soorten fruit kun je hier vinden en er wordt ook lokale wijn geproduceerd. Als je écht niet van rijst houdt, is het misschien af en toe wat lastiger. Voor de rest is er echt voor iedereen wel wat wils. Wat je écht moet proberen als je hier bent: 'Rhum arrangé' in verschillende smaken.

Genoeg redenen om Madagascar te bezoeken toch? Het is een veelzijdig land voor de echte avonturiers, maar ook voor mensen die wat comfort zoeken af en toe is er goed te reizen. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk, het klimaat is meestal lekker warm en de landschappen zijn oogverblindend mooi. Een goede vakantie komt niet zonder lekker eten en drinken en ook hier ben je op dit eiland op het goede adres. Wil je dit land zelf gaan ontdekken? Wij helpen je om zorgeloos op pad te gaan! Neem contact met mij op en wie weet maak jij dit jaar nog de reis van je dromen.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page