top of page

Mangily/Ifaty

Lees in deze blog meer over onze belevenissen in Mangily/Ifaty. Ifaty is qua naam bekender, maar officieel heet het dorp Mangily en ligt Ifaty net ergens anders. Geniet een beetje mee en doe wat inspiratie op van hoe jouw vakantie er ook uit kan zien :).


Na een rit in de ochtend van ongeveer 5 uur, kwamen we eerst aan Ambolimailaky. Hier heb ik een tijdje in het destijds lege (Covid) hotel Poseidon gewoond. Samen met Madame Nhorine zorgden we voor de gezelligheid. Het was fijn om hier weer terug te zijn, al was het maar voor een lunch.

Twee vrouwen op een dak in Mangily

In Mangily heb ik langer gewoond om mijn duikcursus te volgen. Een sfeervol dorpje waar veel ook lokale reizigers vakantievieren. Je kunt hier heerlijk rondslenteren door het centrum en over het strand. Overal vindt je leuke barretjes en restaurants voor de beste verse vis maaltijden. Heel eerlijk, mensen houden van kleur. Hieronder zie je een van de kleurrijke restaurantjes die je tegenkomt. Smaken verschillen, maar het is ook wel weer grappig.

Een roze/groene restaurant in madagascar

We liepen langs de grote boom midden in het centrum toen opeens een vrouw op me af kwam rennen. Ik herkende haar wel, maar was haar naam vergeten. Gelukkig kwam ze bij een tentje vandaan dat ‘Chez Sylvia’ heet. Sylvia dus. Chez Sylvia, een echte aanrader voor reizigers omdat ze zorgvuldig water uit flessen gebruikt om te koken en hygiënisch te werk gaat. Daarnaast zijn de ingrediënten super vers en kookt ze voortreffelijk!

Een vrouw met een Langoest in haar hand

We verbleven in Princesse du Lagon. Het hotel van Odilon en Francis, twee broers uit Madagascar. Dit hotel ligt direct aan de zee in het midden van Mangily. Een wat ouder, mooi wit gebouw met 6 kamers. Lekker kleinschalig en comfortabel. Mijn ouders hadden de meest luxe kamer bovenaan met een groot balkon vanaf waar je schitterende zonsondergangen kan bewonderen.

twee strandstoelen voor een hotel

De volgende ochtend maakte we een boottocht op zee om walvissen te gaan zien. Het was een beetje twijfelachtig of het weer het wel toeliet, maar er was gelukkig niet veel wind. Zelf hadden we na een uur varen nog geen walvis gezien. Gelukkig kwam er een andere boot aan die direct een paar walvissen vond. Vanaf toen volgde we hen maar en zagen we uiteindelijk een paar walvissen op afstand. We waren ongeveer 3,5 uur op het water inclusief even snorkelen bij het koraalrif waar we stopte om te snorkelen.

Een walvisstaart in Mangily

In de avond was er een concert van Samoela, een bekend Malagasy artiest in de Patapatabar. Deze bar ligt aan de weg van Mangily en heeft smaakvolle decoratie gemaakt van oude televisies, koelkasten, parasols en nog meer creatieve ideeën. Het was erg druk bezocht met een goede sfeer. Na zijn optreden kwam er een dj waarbij niemand meer kon stilzitten. Het was een gezellige avond waarin ik weer veel oude bekenden tegenkwam. Mangily, ik ga je missen met je gezelligheid, warmte en mooie mensen en prachtige zee.


We reizen weer door naar Isalo National Park en pakken hopelijk vanaf Sahambavy de trein naar Manakara. Wil je weten hoe het hier is? Hou dan deze website in de gaten of volg me op instagram of Facebook.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page