top of page

20 dagen Madagascar Highlights 

Deze 20-daagse reis neemt je mee van de hoofdstad Antananarivo naar het Zuid-Westen van het land. Behalve dat je enkele hoogtepunten ziet, kom je ook op plaatsen die minder bekend zijn. In deze reis kom je langs Isalo National Park, Ambalavao en heb je twee rustdagen aan het strand. 

Dag 1: Aankomst in Antananarivo

Dag 2: Reis naar Antsirabe

Dag 3: Bezoek Antsirabe

Dag 4: Reis naar Fianarantsoa

Dag 5: Bezoek Fianarantsoa en omgeving

Dag 6: Reis naar Ambalavao

Dag 7: Reis naar Ranohira

Dag 8: Dag 1 trekking door Isalo NP

Dag 9: Dag 2 trekking door Isalo NP

Dag 10: Reis naar Tulear

Dag 11: Fietstocht door Tulear

Dag 12: Strandtijd in Ifaty/Mangily

Dag 13: Strandtijd in Mangily

Dag 14: Reis naar Tsaranoro

Dag 15: Verblijf in Tsaranoro

Dag 16: Reis naar Ambositra

Dag 17: Bezoek Ambositra en reis door naar Antsirabe

Dag 18: Naar Lac Tritriva en Antananarivo

Dag 19: Bezoek Antananarivo

Dag 20: Vlucht terug naar huis

Andringitra gebergte Madagascar

20 dagen Highlights Madagaskar

Natuurliefhebbers opgelet!

In deze uitgestippelde reis wordt je meegenomen naar het prachtige Madagaskar.

Madagaskar is een eiland vol natuurlijke wonderen en culturele schatten. In het noorden van het eiland bevindt zich een regio die veel te bieden heeft voor reizigers die zoeken naar avontuur en ontdekking.

 

Hieronder volgt een dag-tot-dag reisroute voor een 20-daagse reis naar Madagaskar.

Lees hier hoe je dag op dag programma er uit zou kunnen zien. Uiteraard is dit een voorbeeld en wordt de reis met liefde voor jou op maat gemaakt.   

Dag 1

Aankomst in Antananarivo

Dag 2

Reis naar Antsirabe

Een chauffeur haalt je op van het vliegveld en brengt je naar de accommodatie. 

In ongeveer 4 uur rij je naar het hart van de hooglanden. Dit is de stad van de Pousse-Pousse, gekleurde wagentjes die meestal op fietsen worden voortgetrokken. 

Dag 3 

Bezoek Antsirabe

Met een gids bezoek je de lokale markt om producten te kopen die je  gebruikt om een traditioneel gerecht zoals Ravitoto mee te koken. Vegetarisch of Vegan opties zijn ook mogelijk. 

Dag 4

Reis naar Fianarantsoa

Verblijf in een fijne kleinschalige accommodatie van mijn vrienden Julienne en Patrick. Ze vertellen met liefde over al over hun gebruiken en gewoontes, en koken ook nog eens fantastisch!  

Dag 5

Bezoek Fianarantsoa en omgeving

Volg een rondleiding door het platteland van Betsileo. Zie hoe rijst wordt geplant, geoogst of gewoon groeit, je bent hier echt een beetje in de middle of nowhere. 

Dag 6

Ga naar Ambalavao

Beklim de Kameleon berg, of maak een fietstocht met gids. Op woensdag of donderdag kun je de grootste zeboe-markt van het land verkennen.

Dag 7

Reis naar Ranohira

In ongeveer 5 uur reis je naar Ranohira. Je kunt hier in de middag al een kleine wandeling maken om de omgeving te verkennen, maar rust vooral een beetje uit voor de trekking door Isalo NP. 

Dag 8

Dag 1 van trekking door Isalo NP

Vertrek vroeg en begin met een wandeling door de mooie gebergtes, je komt 3 natuurlijke zwembaden tegen waar je kunt zwemmen. Je hebt alle tijd om rustig aan te wandelen en de lemuren te bewonderen. In de avond staat je tent al en de maaltijd wordt door de gidsen bereid. ​

Dag 9

Dag 2 van trekking door Isalo NP

Je wordt wakker van de geluiden van het bos, let op dat je brood niet door de lemuren van je bord wordt gestolen! Je wandelt weer terug naar de ingang van het park, waar je met de auto terug gaat naar je accommodatie. 

Dag 10

Reis naar Tulear

Als je op tijd vertrekt heb je in de middag nog tijd om naar Sarodrano door te rijden en hier in de grotten te zwemmen. Op zondagen kom je veel mensen uit de omgeving tegen die hier zijn om even aan de stad te ontsnappen. 

Dag 11

Fietstocht door Tulear

Dag 12

Strandtijd in Ifaty/Mangily

Sta lekker vroeg op voor het écht warm is, en ga fietsend met een gids deze stad verkennen. Je zult zien dat het echt een meltingpot is van verschillende etnische groepen. 

Mangily ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Tulear. Een klein vissersdorpje waar je kunt zwemmen, cocktails drinken op het strand en van lokale muziek kunt genieten in de gezellige barretjes die er zijn. 

Dag 13

Strandtijd in Mangily

Je kunt er voor kiezen om te duiken, kitesurfen, zwemmen, snorkelen of gewoon lekker niksen. In dit fijne dorpje zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te vermaken. 

Dag 14

Reis naar Tsaranoro

Je gaat weer over de RN7 terug naar het Noorden. De uitzichten gaan nog lang niet vervelen. In Tsaranoro verblijf je in een vallei met een prachtig uitzicht. 

Dag 15

Verblijf in Tsaranoro

Hou je van klimmen en/of boulderen, dan is dit jouw paradijs. Je kunt ook een mooie wandeling maken waarbij je langs kleine dorpjes komt in de vallei. Het is er hoe dan ook mooi! 

Dag 16

Reis naar Ambositra

Een redelijke rit weer van ongeveer 5 uur, het wordt weer een stuk groener in deze regio. Op deze plek is houtbewerking de specialiteit, je kunt boetiekjes zien waarin de vakmannen/vrouwen hun kunstwerken laten zien. Je wordt er hebberig van!

Dag 17

Bezoek Ambositra en reis door naar Antsirabe

Je kunt er voor kiezen om zelf ook houtkunst te maken, natuurlijk onder begeleiding van een expert, een leuk souvenir. Daarna reis je door naar Antsirabe in ongeveer 2 uurtjes. 

Dag 18

Naar Lac Tritriva en Antananarivo

Het is meestal aangeraden om met de bus naar Lac Tritriva te rijden, met de fietsen op het dak. Vanaf daar kun je terug fietsen naar Antsirabe. Bij Lac Tritriva kun je ook een duik nemen in dit verfrissende water dat gek genoeg hoger staat in droog seizoen en lager staat in regenseizoen. Na dit avontuur stap je in de auto richting Antananarivo. 

Dag 19

Bezoek Antananarivo

Heerlijke stad om door heen te slenteren. Bereid jezelf voor op drukte en veel aandacht, maar er is zoveel te zien! Je kunt met een gids een wandeling maken, of gewoon op eigen houtje op pad. Bezoek bijvoorbeeld het Photography museum en ga lunchen in het restaurant ernaast. Het Rova Koninklijke paleis mag ook niet ongezien blijven. 

Dag 20

Vlucht terug naar huis

De laatste dag van de reis. Afhankelijk van hoe laat de vlucht is, kun je ook vandaag nog bijvoorbeeld naar de markt Analakely. Erg druk, maar terug in Nederland maak je dit soort dingen niet meer mee. Er zijn ook andere mogelijkheden als je het liever wat rustiger aan doet, bezoek bijvoorbeeld een Spa en ga lekker uit eten. 

Dwergkameleon

Dwergkameleon

Andringitra National Park

Andringitra National Park

Antananarivo

Antananarivo

d'Anja Ambalavao

d'Anja Ambalavao

  • Luchthaventransfers

  • Privé auto met chauffeur/gids incl. brandstof

  • Alle accommodaties zijn op basis van B&B

  • Beschreven activiteiten

Inclusief

Exclusief

  • Internationale vluchten

  • Niet benoemde lunch en diners 

Ambalavao, Madagascar
bottom of page