top of page

Groepsreis Madagaskar

Groepsreis

Reisdata

Vertrekdata
4 september 2024

Terugreis op

24 september 2024

Iets voor jou?

of heb je vragen?

Mail naar: 

info@aviadi-travels.com

Follow

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Groepsreis naar Madagaskar

Stap uit je comfortzone en ontdek samen met gelijkgestemde avonturiers het onontdekte paradijs van Madagaskar! Onze exclusieve 21-daagse groepsreis naar Madagaskar is speciaal ontworpen voor solo reizigers tussen 30 en 50 jaar die verlangen naar avontuur, nieuwe vriendschappen en onvergetelijke ervaringen.

4 sept. Vlucht en aankomst in Antananarivo

5 sept. Naar Antsirabe

6 sept. Antsirabe

7 sept. Naar Ambalavao

8 sept. Ambalavao

9 sept. Naar Tsaranoro

10 sept. Bezoek de Tsaranoro vallei

11 okt. Naar Ranohira

12 okt. Bezoek Isalo National Park

13 okt. Naar Ifaty/Mangily

14 okt. Mangily/ Ifaty

15 sept. Naar Ranohira tussenstop

16 sept. Naar Sahambavy

17 sept. Met de trein naar Manakara

18 sept. Manakara (Pangalanes kanaal bezoeken)

19 sept. Naar Ranomafana

20 sept. Bezoek Ranomafana NP

21 sept. Naar Ambositra

22 sept. Wandeling naar het Rova paleis (restanten) en naar Antsirabe

23 sept. Naar Antananarivo

24 sept. Vertrek naar Nederland

Het programma

4 september

Onderweg naar Madagaskar

De groepsreis naar Madagaskar begint al in Nederland. We ontmoeten elkaar op Schiphol en nemen dezelfde vlucht via Parijs naar Antananarivo. Je kunt uiteraard ook je eigen vlucht boeken, dan ontmoeten we elkaar in Madagaskar in de eerste accommodatie. Als je zelf zoekt naar vluchten, kun je kijken naar AirFrance, Turkish Airlines, Ethiopian Airlines of Kenya Airways. 

4 september

Aankomst in Antananarivo

Na aankomst op de luchthaven in het noorden van de hoofdstad, rijdt je in ongeveer een half uur naar het centrum. Het centrum is een kleurrijke chaos en er is een kans dat je even in de file staat. Afhankelijk van de aankomsttijd lopen we nog even een rondje in de omgeving om even de benen te strekken en alvast kennis te maken met het leven in een grote stad.

5 september

Naar Antsirabe

Na je eerste ontbijt in dit land, stap je in de bus en rijden we in ongeveer 5 uur naar Antsirabe. Onderweg kunnen we vaak genoeg stoppen om foto’s te maken van het mooie uitzicht. Onderweg lunchen we in een restaurant, maar alvast aan de warme lunches elke dag! Antsirabe is een kleurrijke stad. Je merkt echt dat het hier veel rustiger is dan in Antananarivo. Het rondwandelen is hier daarom iets fijner. Een optie is om bijvoorbeeld naar een straatje te lopen waar allemaal ambachtelijke souvenirs worden gemaakt. Je kunt zien hoe mensen van een zeboe hoorn verschillende producten maken zoals slascheppen en oorbellen.

DJI_0011.jpg

6 september

Antsirabe

Vandaag rijden we met de auto naar Lac Tritriva. Het is een bijzonder meer met verschillende verhalen en mythes. De gids kan je hier alles over vertellen. Zorg bijvoorbeeld dat je tijdens het ontbijt geen varkensvlees hebt gegeten. Dit is ‘Fady’ ofwel taboe hier. 

Na een verkoelende duik in het water, is het tijd om je sportkleren aan te trekken. De mountainbikes zijn van het dak van de bus gehaald en je gaat op de fiets naar beneden terug naar Antsirabe. Het zijn echte mountainbike paadjes. Af en toe moet je weer een stukje naar boven, maar in het algemeen race naar beneden. In ongeveer 2 uur ben je weer terug in de stad. 

Je hebt de tijd om zelf naar een restaurant naar keuze te wandelen. Denk bijvoorbeeld aan l’Insolite waar een Franse eigenaar de sport heeft gemaakt om van Malagasy melk Franse kazen te maken. Frans genieten!

7 september

naar Ambalavao

Vandaag een langere reisdag van ongeveer 7 uur tot aan Ambalavao. Ambalavao is een dorp net onder de grote stad Fianarantsoa. Hier overnacht je in het centrum waar je bij aankomst nog even rond kunt wandelen. Er is hier bijvoorbeeld een atelier waar van boomschors papier wordt gemaakt. Je ziet in het hele land menukaarten van dit papier voorbij komen bijvoorbeeld. Het is geen ingewikkeld proces, maar wel veel werk. Ze decoreren het meestal met mooie bloemen. Zijde wordt hier ook veel geproduceerd. Je kunt zien hoe van een zijderups de meest mooie sjaals en doeken worden gemaakt.

8 september

Ambalavao

Vandaag maak je een wandeling door het gebergte net onder de stad. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is alle moeite waard. Het laatste gedeelte van de wandeling loop je door het Anja reservaat. Dit is een lokaal gerund reservaat waarbij je veel lemuren ziet. De gids heeft ook zulke goede ogen dat hij vaak de kameleons ook ziet zitten waar wij ze gewoon voorbij zouden lopen. 

Heb je ooit gehoord van Malagasy wijn? Hij bestaat! De productie is grotendeels in Ambalavao. Zeker de moeite waard om deze eens te proberen .

IMG_2984.JPG

9 september

Naar de Tsaranoro vallei

In ongeveer drie uur reis je naar de Tsaranoro vallei, hier kun je in de middag al een korte wandeling door de vallei maken. Je wordt omringd door het grote Andringitra gebergte en je uitzicht is schitterend. Aan het zwembad kan je nog even genieten van het mooie uitzicht. Sporadisch lopen er ook lemuren rond op dit terrein. Zorg dat je geen bananen bij je hebt.

10 september

Bezoek de Tsaranoro Vallei

Vandaag maak je een wandeling door de vallei. We lopen langs kleine dorpjes waar je een inzicht krijgt van hoe de mensen hier leven. In deze vallei wonen mensen van de Betsileo ethnic. De Betsileo staan erom bekend dat ze harde werkers zijn. Als handelaar of in agricultuur verdienen zij hun geld. De huizen die je ziet zijn typerend voor deze omgeving. Vaak met een of meerdere verdiepingen. De begaande grond is voor de dieren zoals zeboes of geiten en kippen. 

Behalve deze gezelligheid, ga je een klein beetje de hoogte in waardoor je een uitzicht hebt over de vallei. Een mooie wandeling waarna we voldaan weer terug kunnen gaan naar het hotel.

11 september

Naar Isalo NP

Je rijdt in ongeveer 4 uur naar Ranohira. Het hotel ligt buiten het centrum, maar je hebt hier een fijn zwembad waar je de rest van de dag aan kan vertoeven.  Boekje lezen, spelletjes spelen, even uitrusten en jezelf voorbereiden op een flinke wandeling morgen.

Kruiden in Madagaskar

12 september

Bezoek Isalo NP

Dit park wordt door velen beschreven als het meest iconische  van het hele land. Het is zo afwisselend! Je wandelt door over open vlaktes met vreemde rotsen blokken om je heen. Ook zijn er natuurlijke zwembaden waar je kunt zwemmen en een waterval op je neer laten kletteren. Vervolgens loop je nog wat stukken door een groene kloof en helemaal moe en voldaan wordt je weer afgezet bij het hotel.

13 september

Naar Mangily/Ifaty

In ongeveer 5 uur rijden reis je naar het sfeervolle kustplaatsje Mangily. We overnachten hier in een hotel waar van alles te beleven is. Je kunt met een mini pirogue (uitgeholde boomstam) op de zee peddelen, er staat een ping pong tafel, een potje Petanque hoort in elke vakantie en natuurlijk is er een zwembad.

Lees ook meer over deze plek in de blog 

14 september

Mangily/Ifaty

Als avontuurlijke reizigers blijven we niet in het hotel. We kunnen een wandeling maken naar het spiny forest aan de andere kant van het dorp. Hier zie je de baobabs van dichtbij en veel cactussen. De salamanders racen door het warme zand en de mensen rijden je voorbij op een zeboekar. Genoeg te zien. Verder is het een gemoedelijk dorpje met leuke barretjes en restaurants. Ook op zee kun je gaan snorkelen of duiken. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig. 

15 september

Naar Ranohira

Naar Ranohira, je reist weer langs dezelfde weg terug naar het noorden. Onderweg maak je een stop in het Zombitse National Park. Hier picknicken we samen en maak je een wandeling van ongeveer een uurtje door het park. Hier leven onder andere verschillende soorten vogels, lemuren en kameleons. De Sifaka is een lemur die op zijn armen voort beweegt, het lijkt net een soort dansen!

16 september

Naar Sahambavy

Je reist weer langs Ambalavao waar we eventueel nog een stop kunnen maken voor wat souvenirs of een ambachtelijke werkplaats bezoeken. Het is ook helemaal niet erg om wat vroeger al in het Lac Hotel aan te komen.

Sahambay staat bekend om de grote thee plantages. Deze gaan we vanmiddag bezoeken onder begeleiding van een gids. We leren feitjes over thee die we eerder wellicht nog niet wisten! Uiteraard kunnen we ook wat thee proeven en is er een winkeltje waar je thee kunt kopen. 

Je kunt er ook voor kiezen om bij het hotel te blijven.  Hier kun je namelijk nog heerlijk zwemmen in het meer, of met een bootje hierop rondvaren. Daarnaast is er een grote tuin waar je even kunt wandelen.

17 september

Naar Manakara

Vandaag wacht ons een waar avontuur. De trein tussen Manakara en Fianarantsoa is namelijk erg wisselvallig. Hij gaat 2x per week, en kan soms ook last minute nog uitvallen of veel later vertrekken. Als we eenmaal zijn vertrokken, kan de reis tussen de 8 en 20u duren. We nemen genoeg te eten en drinken mee. We zullen onderweg erg vaak stoppen om even rond te lopen. Als de trein niet gaat, gaan we met de auto naar Manakara. Lees in deze blog meer over de treinreis. 

Lac Tritriva.jpg

18 september

Manakara

Met de pirogue maken we een tocht op het kanaal van Pangalanes. Vanuit de holle boomstam (zo wordt een pirogue gemaakt) zien we het leven van Sakalava (de inwoners van Manakara). Daarnaast zijn er genoeg vogels te zien en vooral mooie landschappen. Daarnaast kunnen we op een kleine werkplaats de productie van essentiële oliën van dichtbij bekijken. Er wordt veel gewerkt met de olien van orchideen, ravintsara, kaneel, camille. 

Mochten we in de middag nog zin hebben, dan kunnen we naar het centrum van Manakara lopen. Hier kan je op de markt vele soorten peper vinden, kaneel, rijst en eventueel vanille.

19 september

Naar Ranomafana

Naar Ranomafana. Deze weg is een van de beste wegen van het land! In ongeveer 4.5 uur rijden kom je aan in het kleine dorp. ‘Rano’ betekent ‘Water’ en ‘Mafana’ betekent warm. Deze naam is ontstaan omdat er warm water uit de grond komt. Wil je dit meemaken? Dan gaan we samen zwemmen in het zwembad dat bijna heet is! Het kan best druk zijn, maar er is altijd nog wel plek. 

Als het droog is maken we in de avond een wandeling met een gids. Hij loopt met een zaklamp voorop en kan de kameleons en kikkers al vanaf een paar meter afstand zien. Je kunt de foto’s van erg dichtbij maken, spectaculair om te zien. In het hotel eten we het diner en rusten we uit voor de drukke dag van morgen.

20 september

Ranomafana

We trekken onze wandelschoenen weer aan, pakken de regenjassen in en gaan het Nationale park bezoeken. Op ons eigen tempo wandelen we met de gids door het regenwoud. Het park is een beschermd gebied geworden sinds 1991 en er leven maar liefst 12 soorten lemuren. Het is niet gegarandeerd dat we ze allemaal zien, maar er is zeker een kans. Net als verschillende reptielen en amfibieën. We komen vooral in het secundaire regenwoud, dat dus ooit is aangeplant en niet het originele bos meer is. Toch is er genoeg flora en fauna te zien die je nergens anders ter wereld tegenkomt. De gids kan je van alles vertellen over de medicinale werkingen van verschillende planten.

21 september

Naar Ambositra + wandeling

Vandaag reizen we naar Ambositra in ongeveer 4 uur. We vertrekken lekker bijtijds zodat we in de middag een wandeling met gids kunnen maken.  Deze wandeling brengt ons naar het gerenoveerde Rova paleis terwijl de gids ons vertelt over de culturen en gebruiken uit deze regio. Het originele paleis staat er niet meer, maar het is wel een historische gedenkplek van waar de vroegere Betsileo koning woonde. Nu is het ook een voorbeeldhuis van hoe de nomadenstam in deze regio nog steeds leeft. 

Als we geluk hebben, worden we uitgenodigd door een van de bewoners uit het dorp in de buurt om een kijkje in hun huis te nemen. Zo zie je hoe de huizen er vanbinnen uitzien en de inwoners zullen met trots vertellen over hoe hun dagelijks leven eruitziet. De Betsileo zijn erg warm en vinden het heel leuk om kennis te maken met nieuwe mensen. Ze zijn ook nieuwsgierig naar onze verhalen en zo is het een uitwisseling van nieuwe inzichten.

22 september

Naar Antsirabe

We kunnen in de ochtend nog even langs de boutieks waar het beroemde houtsnijwerk wordt verkocht. Daarna reizen we door naar Antsirabe in ongeveer 2 uur. Hier pakken we even rust en gaan we lunchen voordat we met een gids de lokale markt gaan bezoeken. We halen boodschappen om echte Malagasy gerechten te koken voor het avondeten. Met de meeste dieetwensen kan prima rekening worden gehouden. 

23 september

Naar Antananarivo

We vertrekken vroeg naar Antananarivo zodat we daar kunnen lunchen. Het eten in Madagascar is namelijk iets dat je gaat missen in Nederland, dus we kunnen er beter nog even van profiteren. 

De lunch geeft ons weer energie om het koninklijk paleis van de laatste koninginnen van Madagascar te bezoeken. Ook deze paleizen zijn niet de originele gebouwen meer, het is nu omgebouwd tot museum. Een gids kan ons alles vertellen over de historie van de verschillende koningen en koninginnen die het land hebben geregeerd.

25 september

Terugvlucht

Vandaag staat de terugvlucht naar Nederland. Afhankelijk van de vertrektijd kunnen we in de ochtend nog naar de markt of een rondje wandelen. 

Groepsreis naar Madagaskar

Toelichting op prijs

Persoonlijke aandacht, een goede sfeer en samen mooie herinneringen maken. Dat zijn de speerpunten van deze groepsreis reis door Madagaskar. Het is een avontuurlijke reis met vele hoogtepunten. 

Hoe kleiner de groep, hoe hoger de uitgaven. Dit heeft met het vervoer en de gidsen te maken. Deze kosten verdeel je dan over minder personen. Hiervoor krijg jij een compleet georganiseerde reis, in een klein en sfeervol gezelschap! 

bottom of page